aliucar_yonetim

Saygıdeğer Hemşerilerim,

Birlik ve beraberlik içinde İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin 22 Şubat 2015 tarihinde yapılan olağan Genel Kurulu’nda üyelerimizin desteği ile İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş bulunmaktayım.

Yeni dönemde derneğimizin büyük sorumluluğunu omuzlarıma almanın gurur ve bilinci ile Gaziantep’e hizmet edebilmenin sevincini sizlerle birlikte yaşayacağım.

Derneğimizin yaşayan eski başkanlarına, özellikle bizler için büyük değerler ifade eden ve bu derneğe başkanlık yapmış, üye olarak bizlerle birlikte bu derneğin yaşamasına katkıda bulunmuş. Bugün aramızda bulunmayıp ebediyete intikal etmiş değerli dernek başkanlarımızı, yönetim kurulu arkadaşlarımızı ve Gazianteplileri rahmetle anıyorum. Emek verip bizlere emanet etikleri bu derneğimiz için onlara teşekkürü bir borç biliyorum.

İki yıl başkanlığını yürüteceğim dermeğimizde ki asıl amacım birlik ve beraberliği sağlamaktır. “Ben Gaziantepliyim” diyen herkeste Gazianteplilik sevgisinin yaşaması için çaba harcayacağım. Hiçbir dernek, federasyon veya Gaziantepli ile gönül kırgınlığımın olmayacağını özellikle belirtmek isterim. Tüm hemşerilerimle saygı ve sevgi dolu bir kucaklaşmayı sağlayacağım.

Derneğimizi kurumsal, ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirmek için dost ve hemşerilerimin görüş ve önerilerini de dikkate alarak Gazianteplilerin derneğimizle olan ilişki ve dayanışmalarını kalıcı bir birlikteliğe dönüştürmeye çalışacağım.

Dillerden düşmeyen tarihi, doğası, yemekleri ile bilim adamı, işadamı, bürokratı, sanatçısı, yazarı, araştırmacısı, gazetecisi, bestekârı, şairi, müzisyeni ve daha sayamadığımız nice değerlerimizle bu şehrimizi temsil edip yaşatmak hepimizin görevi olmalıdır. Derneğimizin yönetimine seçilmiş bizler Gaziantepli olma gururu ile hemşerilerimizin desteğini de alarak Gaziantep’imizi İstanbul’da en iyi şekilde temsil etmek için çaba harcayacağız.

Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır; onları yaşatmak büyük enerji ve özveri ister. Yönetime seçilenler; birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlarlar. Üyeler ile hemşerilerimiz arasında iletişim ağı kurarlar. Projeler üretirler ve hayata geçirmeye çalışırlar. Görev üstlenenlerin gücü, kuvveti ve enerjisi dernek üyeleridir. Üyeler olmadan dernek yaşamaz. İstanbul derneğimiz de siz Gaziantepli üyelerden güç alarak hedeflerini gerçekleştirecektir.

Bütün faaliyetlerimizi derneğimizin internet sitesinde, yerel ve ulusal medya organlarında; teknolojik iletişim araçlarını da kullanılarak Gazianteplilere duyuracağız. Yayın hayatına devam edecek olan dergimizde de bunları yayınlayıp kalıcı olarak arşivlerimizde kalmasını sağlayacağım.

Sevgili Gaziantepliler İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı olarak hemşerilerimizin desteğiyle Gaziantep’imiz için güzel projelere imza atabilmek amacındayım. Bütün hemşerilerimizin ve ülkemizin iyi ve kötü günlerinde hizmetlerinde olmak için çaba sarf edeceğim. Gaziantep sevgisini gönlünde yaşatan sizlerin; maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceğinize inancım tamdır.

Bütün üye ve hayırsever hemşerilerimize; gelin dostlar, bir ve beraber olalım. Zoru kolay kılalım. Bir elin nesi var; iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar.

En içten dileklerimle sizlere sevgi ve saygılar sunuyorum.

Ali Uçar

İstanbul Gaziantepliler Derneği