Arama Motorları

Gaziantep’in 97. Kurtuluş Yıldönümü Gecesi Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. Yıldönümü, İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından organize edilen gece de  büyük bir coşkuyla kutlandı.
Geceye İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
İstanbul Gaziantepliler Dernek başkanı Ali Uçar’ın ev sahipliği yaptığı ’25 Aralık Gecesi’  22 Aralık Cumartesi günü Bakırköy Hyatt Regency’de gerçekleştirildi.
İstanbul’un dört bir yanından ve Gaziantep’ten özel olarak gelen misafirler gece başlamadan önce kokteyl alanında hasret giderip, Gaziantep üzerine keyifli sohbetler gerçekleştirdiler. Kokteyl den sonra gecenin yapılacağı salona geçilerek program başladı.
Gecenin başlangıcında Gaziantep savunmasında şehit düşen 6317 vatan evladı ve tüm şehitler için saygı duruşu yapıldı.
İstanbul Gaziantepliler Dernek Başkanı Ali Uçar açılışta yaptığı ‘hoş geldiniz’ konuşmasında;

“Gaziantep milli mücadelenin sembolü oldu, Anadolu insanına yeniden umut oldu. Mustafa Kemal Atatürk, “Ben Gaziantepliler’in gözlerinden nasıl öpmem ki onlar yalnız Gaziantep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar.” ve “Türk’üm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler.” der.
Bizlere bu aziz mirası bırakanların aziz hatıralarına hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bugün yurdumuzda hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak şüphesiz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz demektir.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi bir defa daha rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.’’ ifadelerini kullandı.
Eski Gaziantep, Yeni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’da gece de bir konuşma yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı konuşmada; “Bu akşam ecdadımızın mücadelesini destan eden, destansı bir duruşu olan, Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinde altın harflerle yer alan Gaziantep’in savunmasının 97. sene-i devriyesini 3 gün öncesinde İstanbul’da kutluyoruz. Geçmişimizi hayırla yâd ediyoruz. Biz aslımızla ve ecdadımızla gurur duyuyoruz.” dedi.
Gaziantep’in yeni  Valisi Davut Gül’de , ”Gaziantep savunması tarihte altın harflerle yerini almış ve Gaziantepliler’e bırakılan en önemli miraslardan bir tanesidir.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize, ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” sözleriyle gece de söz aldı.
Gaziantep milletvekili ve Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de birer konuşma yaptığı gece de protokol konuklarına, İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından hazırlanan plaketler, Dernek Başkanı Ali Uçar tarafından takdim edildi.
Geceye Gaziantep Sanayi odası başkanı Adnan ÜNVERDİ, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı  MEHMET TUNCAY Yıldırım, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur , Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ve Askon Gaziantep Şube Başkanı Alper Tunga Çiftçi katıldılar
Gece aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından yerel sanatçıların verdiği müzik ziyafetiyle son buldu.