Arama Motorları

Verginin şampiyonu Konukoğulları

Türkiye genelinde 2017 vergilendirme dönemine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listeleri açıklandı. Gaziantep’ten Konukoğlu ailesi, Türkiye vergi rekortmenleri listesinde 4 farklı şirketle yine yerini aldı. 2017 yılı için 5 milyon 713 bin 296 lira Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Konukoğlu listede 68’inci oldu.
4 İSİM İLK 100’E GİRDİ

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2017 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesini açıkladı. En çok vergi beyan eden ilk 100 kişi arasına giren Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Konukoğlu 5 milyon 713 bin 296 lira ile 68’inci, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Konukoğlu 5 milyon 125 bin 99 lira ile 82’nci, Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu 5 milyon 102 bin 497 lira ile 83’üncü, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Konukoğlu 4 milyon 972 bin 349 lira 87’nci oldu. 2017 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Mükellefleri Türkiye Geneli İlk 100 sıralamasına Gaziantep’ten başka vergi mükellefi giremedi.
ŞARIK TARA VERGİ REKORTMENİ
Türkiye’nin gelir vergisi rekortmeni, 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara oldu. Listede ikinci sıradakinin ismi açıklanmazken, Rahmi Koç 45 milyon 164 bin lirayla üçüncü sırada. Dördüncü sıradaki rekortmenin yine ismi açıklanmazken, Sinan Tara 29 milyon 269 binle beşinci oldu.  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç 21,9 milyon lirayla listede 8. sırada yer aldı.