Arama Motorları

İHRACAT HEDEFİ 8,5 MİLYAR DOLAR

Güneydoğulu ihracatçılar, 2018 yılını 8,5 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) verilerinden derlenen bilgilere göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesin den Ocak-Eylül 2018 döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artarak 6,2 milyar dolara ulaştı.
185 ülkeye ürün gönderilen Güneydoğu Anadolu Bölgesinin lokomotif şehri ise 5,1 milyar dolarlık ihracatla Gaziantep oldu.
Bölge ihracatının yüzde 49’luk bölümü Orta Doğu ülkelerine yapılırken, Orta Doğu’yu yüzde 19,9 ile AB, yüzde 11,4 ile de Afrika ülkeleri izledi.
GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, GAİB olarak bölge ve ülke ihracatına çok önemli katkılar sağladıklarını söyledi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) verilerinden derlenen bilgilere göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Ocak-Eylül 2018 döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artarak 6,2 milyar dolara ulaştı.
185 ülkeye ürün gönderilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif şehri ise 5,1 milyar dolarlık ihracatla Gaziantep oldu.
Bölge ihracatının yüzde 49’luk bölümü Ortadoğu ülkelerine yapılırken, Ortadoğu’yu yüzde 19,9 ile AB, yüzde 11,4 ile de Afrika ülkeleri izledi.