Arama Motorları

Gaziantep 18.Yiyecek Şenliği Kadıköy de Yapıldı

UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Kenti ilan edilerek tüm dünyanın takdir ettiği haklı bir üne kavuşan Gaziantep mutfağı,  yeniden bir sonbahar başlangıcında İstanbulluları ağırladı.

İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen  18. Gaziantep Yiyecek Şenliği 14-15-16 Eylül 2018 tarihinde Kadıköy Selamiçeşme özgürlük parkında yapıldı. Gaziantep yöresine ait baharat, salça ve yemeklerin tanıtımının yapıldığı stantlardan kebap ve baklava çeşitleri ön plana çıktı. On binlerce kişinin ziyaret ettiği şenlik, damaklarda unutulmayacak tatlar bırakarak son buldu.

Şenliğin açılışını milletvekilleri, bürokratlar, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş birlikte yaptı. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar, açılışta yaptığı konuşmada, ‘’Bizden önce Gaziantep  Yemek Şenliklerini düzenleyen derneğimizin tüm başkanlarına, Gaziantep’ten ve İstanbul dan bu günümüze katılıp bizleri yalnız bırakmayan Sivil Toplu Örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu   üyelerine , Gazianteplilere, Gazianteplilerin değerli dostlarına şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hoş geldiniz diyorum.
Bu şenliklerin gerçekleşmesinde büyük desteklerini esirgemeden ürün ve hizmetleri ile katılan tüm Gaziantepli esnaf ve iş adamı hemşerilerime de ayrıca huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onların bu katkı ve destekleri bizleri mutlu ederken, Gaziantep kültürünü temsil ettikleri içinde ayrıca tüm Gazianteplileri onurlandırmaktadırlar.
İstanbul ve çevre iller de yaşan hemşerilerimizin kurdukları Federasyon ve derneklerin, geçmişte olduğu gibi bugün de bizlerle beraber olmaları ise Gazianteplilerin birlik , beraberlik ve dayanışmasını göstermektedir. Bu birlik ve beraberlik aynı zamanda hemşerilerimizin birbirleriyle iyi ve sağlıklı bağlar oluşturmasını da beraberinde getirmektedir.
Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin ve kültürünün tanıtılacağı şenliğimize Gaziantep, İstanbul  ve çevre illerinde ki ziyaretçiler hem Gaziantep’in lezzetlerini tadacaklar hem de alış veriş yapabilecekler. Bu ziyaretlerinden dolayı da kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.
Gaziantep Mutfak Kültürünün  tüm değerlerini bugün burada yaşatmaya çalışmamızın coşku ve sevincini gelecek yıllara taşımak tabiî ki derneğimizin görevidir. Lakin bu çalışmalarda her Gazianteplinin de  sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.
Bizlere desteklerini esirgemeyen tüm Gaziantepli hemşerilerimize ve üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Tüm Gaziantep değerlerine sahip çıkmaya devam ediyorlar.
Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemek ve kültürünün tanıtılacağı bu şenliğimizin  gerçekleşmesinde bizlere 18 yıldır desteklerini esirgemeyip bu mekanları tahsis eden Kadıköy belediyesinin  tüm başkanlarına ile aramızda bulunan başkan sayın  ve mesai arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum.’’ dedi 18.Gaziantep Yiyecek Şenliğimizde Gaziantep mutfağını İstanbul’a taşımanın ve tanıtmanın gururunu yaşamaktayız. Bu şenliğin düzenlenmesinde ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese ve yönetim kurulu üyelerine  teşekkür etti. ‘’
Şenlik kapsamında yapılan ve artık geleneksel hale gelen baklava ve kebap yeme yarışmaları da bir hayli renkli görüntülere sahne oldu. Ulusal yayın yapan Tv’lerin de kalabalık bir ekiple takip ettiği yarışmalarda katılımcılara çeyrek altından, değişik sürprizlere farklı hediyeler verildi.
Baklava’dan kebaba, kurutulmuş patlıcandan salçaya, sucuktan peynire, katmerden lahmacuna bin bir çeşit lezzet yoğun ilgi gördü. Gaziantep’ten tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya yayılan markaların stant açıp lezzetlerini sergilediği şenlikte havanın da güzel olması ziyaretçi sayısında adeta izdiham yaşanmasına neden oldu. Ziyaretçi sayısındaki bu yüksek rakamlar, katılımcı firmaların satışlarına da yansıyınca katılımcılar için de yüzler güldü.
Başarılı geçen Gaziantep 18. Yemek Şenliği, hem İstanbul Gaziantepliler Derneği yöneticileri, hem katılımcı firmalar için önümüzdeki senelerde de bu organizasyonun devam ettirilmesi adına önemli bir moral ve motivasyon sağladı.