Bu fiyata baklava yenmez!

Piyasada 15 liraya ve 21 liraya baklava satılması dikkat çekerken uzmanlar uyardı:Uzmanlardan uyarı geldi. Merdiven altı imalathanelerde yapılan baklavalara itibar etmeyin.“İkinci sınıf baklava 38 lira, bu fiyatın aşağısında olan baklava yenmez” diyen Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, “21 liralık baklava yenmez. Bugün baklavalık fıstığın kilogramı 120 lira. Serbest piyasa ekonomisi istediği fiyata satabilir. Biz oda olarak bir fiyat veriyoruz. Bu fiyatın üstünde satamaz, ama aşağısında satabilir. Bu da tarifenin aşağısında olduğu için yapacak bir şey yok” dedi.
Baklavanın maliyeti yüksek
Baklavanın maliyetinin yüksek olduğuna değinen Bayrakçı:

“Dükkan kirası, vergisi, elektrik, su, işçilik, maliyet konusunda farklı masraflar çıkabiliyor. Baklava birinci ve ikinci sınıf diye ikiye ayrılır. Birinci sınıf baklava sade yağlı kilogramı 63 liradan satılıyor. İkinci sınıf baklava ise nebati yağdan yapılıyor ve kilogramı 38 liradan satılıyor. Oda olarak bizim çıkardığımız bir tarife var, bu tarife üzerinden satılmasını istiyoruz. Normal bir baklavayı 21 liraya mal etmek mümkün değil” diye konuştu.
13 Ocak 2018