İstanbul Gaziantepliler Derneğinin düzenlediği Gaziantep’in Kurtuluşunun 96. yılı dönümü İstanbul da büyük bir coşku ile kutlandı.

Gaziantepliler Derneği tarafından  organize edilen Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü  gecesi Hyatt Regency İstanbul Ataköy otelinde  büyük bir coşkuyla kutlandı.Gece saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlandı.
Geceye İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerin yanı sıra, Adalet Bakanı sayın  Abdulhamit Gül, Gaziantep İl AFAD Müdürü Sinan ATAKAN, Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkcı,  İstanbul Merkez Komutanı, Gaziantep Öğretim Üyeleri  Baltalimnı Grubu, Sanko Holding yöneticileri, bürokratlar, iş adamları katıldı.
Davetliler kapıda davul zurna eşliğinde karşılandı. Ve toplantı salonuna geçilmeden önce hoş geldin kokteyliyle bol bol sohbet etme imkanı buldular.
Gecenin onur konuğu Adalet Bakanı  sayın Abdülhamit Gül’dü. Bakan Gül, davetin başlangıcından itibaren geceye katılan Gazianteplilerden büyük ilgi gördü. Ayrıca açılış konuşmasını da Adalet Bakanı sayın Abdülhamit Gül yaptı.

Bakan Gül’ün Gaziantep’te Başbakan’ın aynı gün programı olmasına rağmen, daha önce söz verdiği için İstanbul Gaziantepliler Derneğinin bu davetine katıldığını söylemesi salondakilerden büyük alkış aldı. Bakan Gül’den sonra kürsüye gelen İstanbul Gaziantepliler Dernek Başkanı Ali Uçar; ‘’Gaziantep, Milli Mücadele’nin sembolü ve Anadolu insanına yeniden umut oldu. Bu nedenle Antepliler, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Gaziantep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar” ve “Türk’üm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler” iltifatlarına mazhar oldular.. On bir ay süren bu mücadelenin kahramanları olan çocukları, kadınları ve yiğitleri saygıyla anmak için senede bir defa yapılan kutlamayla bu mücadeleyi anlamak ve anlatmak kafi gelmez. Bizlere bu aziz mirası bırakanların aziz hatıralarına hizmet etmek boynumuzu borcudur. Bu borcu unutmak; bugünü ve yarını görmeyen manevi körlüktür. Bu borç vatan borcu, namus borcu ve vicdan borcudur. .. Bugün yurdumuzda hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, şüphesiz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz demektir. Bugün bizlere düşen, canları pahasına bu toprakları vatan yapan, şehit ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimizi, ülkemizi ve şehrimizi birlik ve beraberlik içinde daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. ’Bizler kısır ve benliğe dayanan kişisel çekişmeli anlayışlarla hiçbir yere varamayız. Birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 96. yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutladığımız 25 Aralık gününde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi bir defa daha rahmet; ediyorum. Ruhları şad olsun’’  ifadeleri ile noktaladı.
İstanbul  Gaziantepliler Federasyonu başkanı Necati Göksu: Bu anlamlı gecede İstanbul Gaziantepliler derneğinin yaptığı gece bizleri onurlandıran bir gecedir. Bu gece ayrıca tüm Gaziantepliler için büyük bir birlik ve beraberliğin yansıdığı bir gecedir. Sayın Ali Uçarı şahsım ve federasyon dernek başkanları ve yönetimleri adına kutluyorum.
Geceye katılan davetliler  hitap eden Gaziantepli Öğretim Üyeleri Baltalimanı Grubunun başkanı  Prof. Türkan Uğur Dai ;  Bu anlamlı günde bu birlik ve beraberliği sağlayan Ali Uçar ve yönetim kuruluna şahsım ve Baltalimanı gurubu  hocalarım adına teşekkür ediyorum. Adını tarihe altın harflerle  yazdırın bu savunmanın tüm kahramanlarını saygıyla anıyoruz. Bu  savaşın kahramanlık  abidelerini anmak  bizler için büyük bir onurdur. Bu tarihi günün geleceğin kuşaklarına intikali ise büyük bir önem taşımaktadır. Gazianteplilerin kurtuluş savaşında ki birlik ve beraberliğinin bugünde devam etmiş olduğunu görmek  büyük bir mutluluktur.’’
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Türk Sanat Müziği sanatçıları  Tuğçe Pala, İhsan Güvenç ve Adnan  Orhan’ın eşliğinde Gaziantep mutfağının özgün yemeklerinin de servis  edildiği gecede davetliler unutamayacakları anlar yaşadılar.
İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen ve artık Geleneksel hale gelen 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu etkinlikleri bu sene hafta sonu olması dolayısıyla 24 Aralık gecesi gerçekleştirildi.