Devlet Sanatçısı Derneğimizin Üyesi Tanburi NECDET YASAR Vefat etmiştir.

26.10.2017 Perşembe  öğlen saat 13.00 de Harbiye  TRT Radyosunda yapılacak  törenin ardından Zincirlikuyu Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından ayni  Kabristanlığa defin edilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet Aile efradına yakınlarına ve tüm dostlarına baş sağlığı  ve sabırlar  dileriz.
İstanbul Gaziantepliler Derneği
Yönetim. Kurulu adına
Başkan  Ali  UÇAR
Necdet Yaşar;

Necdet Yaşar, 1930’da Gaziantep‘in Nizip ilçesinde dünyaya geldi.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1953’te mezun olan  sanatçı, müziğe bağlama çalarak başladı. Yaşar, Mesud Cemil’in tanbur çalışını  dinledikten sonra, 20 yaşında tanbura yöneldi.
Sanatçı, öğrencilik yıllarında tanburuyla Nevzat Atlığ yönetimindeki  üniversite korosunun çalışmalarına ve konserlerine katıldı. Üniversite korosunun  bir radyo konserinde yayınlanan taksimini çok beğenen Mesud Cemil’in takdiriyle  İstanbul Radyosu’na giren sanatçı, 27 yıl bu kurumda görev yaptı.
Necdet Yaşar, 1958’de Münir Nurettin Selçuk yönetimindeki İstanbul  Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti’ne tanburi olarak girdi ve 1976’da İstanbul  Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na geçti.
Uzun yıllar neyzen Niyazi Sayın’la çalışan usta sanatçı, bu  çalışmalarıyla geniş bir dinleyici kesimine ulaştı. Türk saz müziğinin gelişmesi  yolunda büyük adımlar atan ikilinin sunduğu “Ortaklaşa Taksim” yaygınlaşarak, bir  icra şekli haline geldi.
Necdet Yaşar,  1988’de sanat yönetmenliğini de üstlendiği Kültür  Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğunu kurdu. Yaklaşık 7 yıl sonra  emekli olan sanatçı, hem solo hem müzik topluluklarıyla birlikte, aralarında  AmerikaKanadaİngiltereFransaHollandaBelçikaFinlandiya ve Güney  Kore‘nin de bulunduğu birçok ülkede konser ve resitallerde sahne aldı.
Tanburi Cemil Bey ve oğlu Mesud Cemil’in bugüne kadar gelen yeni  tanbur üslubunun 1950’den sonraki en güçlü temsilcilerinden sayılan Yaşar,  Kanada, Güney Kore, İngiltere ve Hong Kong‘da düzenlenen uluslararası müzikoloji  kongrelerine tanburi olarak davet edildi.
ABD’de Washington Üniversitesin de tanbur dersleri veren Yaşar, burada  Türk müziğinin makam, perde ve usul sistemini öğretti.