Gaziantep 17.Yemek Şenliği” Kadıköy’de Yapıldı. Bu coşku gelecek yıllarda da devam edecek.

İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen “Gaziantep Yemek Şenliği” Kadıköy’de, Selamiçeşme Özgürlük Parkı da 100 binden fazla katılımcıya 150’ye yakın Gaziantepli esnaf ve işletmenin  Gaziantep lezzetlerinin sunumu   büyük bir ilgi gördü. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep’in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği Gaziantep Yemek Şenliği, düzenlenmesi dolayısıyla açılış töreninde, yöresel halk oyunları oynandı, şarkılar ve türküler söylenerek halaylar çekildi. Yöresel ve ulusal sanatçıların katıldığı programda, yemek ve baklava yeme yarışmaları ile Fıstık Güzeli Yarışması gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Siyası ve yerel siyasetçilerin, İstanbul da yaşayan çeşitli ülke vatandaşlarının gösterdiği ilgi Gazianteplileri menün etti. Gaziantep’e özgü yemekler, yöresel ürünler, tatlılar ve süs eşyaları vatandaşların beğenesine sunuldu.

Dernek Başkanı Ali Uçar Açılışta yaptığı konuşmada;

Gaziantep mutfağını İstanbul’a taşımanın ve tanıtmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmanın kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Uçar, “Açılan stantlarda şehrimizin hem tanıtımını yapıyoruz, hem de kültürümüzü buradaki insanlarla buluşturuyoruz. Bu etkinliği gerçekleşmesinde emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şahsim ve yönetimim adına bu günde bizleri yalnız bırakmayan Gaziantepli hemşehrilerime ve  katılan tüm dost arkadaş ve İstanbullularla diğer ülke vatandaşlarına da çok çok teşekkür ederim.’’ Dedi.Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerinin ve kültürünün tanıtıldığı şenlik 3 gün sürdü. Ayrıca İstanbul’daki Gaziantepliler  değil çevre illerdeki Gaziantepliler de ziyaret etiler. Şenlikte, Antep fıstığı ile yöresel tatlı ve yemeklerin olduğu stantların önünde yoğunluk yaşandı.