İstanbul’da ki Gaziantep.

Hafta sonunda İstanbul’da “İSTANBUL GAZİANTEPLİLER DERNEĞİ “tarafından düzenlenen “17.GAZİANTEP YİYECEK” Şenliğine katıldım.
Etkinlik bir festival havasında geçti. Etkinliğe katılanların memleket hasretini, hemen hemen hepsinin gözlerinde okuyordunuz. Onlar bu şenliği fırsat bilip bir araya gelip, memleket özlemlerini bir nebze gidermeye çalıştılar.
Gaziantepli için Antep’ten uzakta kalmak, yüreğinin yarısını geride bırakmaktır. Yetim kalmaktır.
Bu etkinlikte hemşerilerimiz yörenin müziğini dinlediler, yemeklerini tattılar, memleketli-siyle hasretlik giderip, bir arada olmanın huzurunu yaşadılar. Yokluğunu hissettikleri pek çok şeyi bu şenlikte buldular, memleket özlemini  giderdiler.
Bu etkinlikte Bir Antep türküsünde kendisinden geçeni, bir Barak havasında yürekleri dağlananını, bir sıkım köftede Kavaklık’ta, Dülük’te, Alleben’de sahre günlerini yaşadıklarını, okudukları mektepli yıllara döndüklerini, oyun oynadıkları sokakları, mahalle uşaklarını, baba ocaklarını burunlarının direği sızlayarak hissedenleri gördüm.

Bir kaşık yuvarlamada, bir şiş ciğer kebabında, nohut dürümünde özlemlerinin depreştiğine, bir dilim baklavada, bir sıcak katmerde memleket hasretlerine yakından şahit oldum.
Bu tür etkinlikler sadece Gazianteplilerin bir araya geldikleri etkinlikler olmayıp, aynı zamanda Gaziantep’i merak edenlere Gaziantep ayaklarına getiriyor tanımak için fırsat verdi.
Gaziantepliler kendileri yiyip içip eğlenirken, özlem giderirken İstanbullu dostlarına da Gaziantepli olmanın ayrıcalıklarını gösterdiler.
İstanbul Gaziantepliler Derneği pek çok güçlüğe rağmen yaptıkları bu etkinlikle zoru başarmışlardır. Bu etkinlikle Gaziantep kültürünün zenginliklerini Gazianteplilere bir kez daha yaşattıkları gibi, Gaziantepli olmayanlara da Gaziantep lezzetlerini tattırırken, zenginliklerimizin sergilenmesine, daha fazla merakın uyanmasına imkân vermişlerdir.
Bu etkinlik amacına ulaşmıştır. Bu çalışmalar Gazianteplilerin birliğini, dirliğini, kardeşliğini sürdürmeleri yanında, insanların yaşadıkları yörelerle olan irtibatlarının canlı kalmasına vesile olması, kültürünü yaşatması, gelecek nesillere aktarması açısında da büyük önem arz etmektedir.
İstanbul Gaziantepliler derneğini bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, değerli başkanları  sayın Ali Uçar’ın şahsında hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
26.09.2017 (İbrahim Alisinanoğlu)