İstanbul Gaziantepliler derneği yönetim kurulu “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” projesi kapsamında Gazianteplileri gastronomi kenti Gaziantep’te buluşturdu.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve 1932 yılında Osman Barlas tarafından kurulan İstanbul Gaziantepliler Derneği yönetimi ve İstanbul’da yaşayan Gazianteplilerden oluşan 50-60 kişilik bir grupla  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla başlattığı turizmi canlandırma projesi kapsamında, resmi temaslarda bulunup şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Dernek Yönetimi gezinin ilk gününde resmi görüşmeler yaptılar. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile yapılan görüşme çok samimi bir atmosferde geçti. Gaziantep yönetimi olarak yaptıkları icraatlar dan ve yapacakları çeşitli etkinliklerden söz eden yönetim; 22-23-24 Eylül Tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük parkında yapılacak 17. Gaziantep Yiyecek İçecek şenliğin davette bulundular. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar ;

Belediye başkanı Şahin ev Gaziantep valisi Yerlikaya’ya  şenliğe katılmalarının kendilerini onurlandıracaklarını belitti. Akşam ise Küşlemeci Hüseyin Usta tarafından kafileye katılan Gazianteplilere Başpınardaki kendi mekanında yemek verdi.
Gezinin ikinci gününde ise  geziye Zeugma Müzesinin gezisi ile başlandı. Yapılan program dahilen de daha sonra ise Birecik barajında gemi turu düzenlendi. Yaklaşık beş saat süren gezide Gaziantep yemeklerinden Patlıcanlı kebap, meyve ve kadayıf sunumu yapıldı. Bu sunumlar İstanbul Gaziantepliler derneğinin yönetim kurulu üyesi Köşkeroğlu restorandın sahibi Süleyman Kaya ve Küşlemeci Hüseyin Usta tarafından koordine edildi.
Gezinin son günü olan Pazar günün de ise kentin çeşitli tarihi ve turistik mekanları  gezildi. Çeşitli mekanlardan Gaziantep son bahar alışverişleri yapıldı, gün boyu yapılan gezilerle birlikte çeşitli mekanlarda yemekler yenilip akşam da kafile topluca İstanbul’a dönüş yaptı.